BröllopstrenderDin guide för de populäraste bröllopstrenderna. Tips och trix för allt från klänning och accessoarer till musikunderhållning och bordsdekoration.

Banner bröllopstrender

Hopplös romantiker, nostalgiker eller färgglad hippie? För att den vackraste dagen i livet ska bli sådär oförglömlig som alla drömmer om krävs en hel del planering och varianterna är många. Nedan hittar du guiden till det perfekta bröllopet med inspiration, tips och kloka råd för årets mest populära och älskade bröllopsteman!

Oavsett tema, smak eller stil så blir drömbrölloppet alltid noggrant planerat. Från fotograf till bröllopsbilen, varje detalj spelar stor roll och här har vi samlat de bästa tipsen för temat. Från brudklänning (som för de flesta kvinnor förmodlingen är en av de viktigaste delarna av hela bröllopet) till dekorationen och den perfekta lokalen. För att du ska få till ditt drömbröllop kommer vi ständigt hålla vår „Wedding-Special“ uppdaterad. Det kommer dyka upp tips & tricks som passar till de olika årstiderna, olika personligheter och nya spännande teman.

Romantikbröllop färgkoncept

Hopplös romantiker? Stanna upp! För alla ni som redan har funnit er drömprins och som nu drömmer om det fantastiska sagobröllopet har vi här samlat de bästa tipsen för det allra mest romantiska bröllopet. Oavsett om det handlar om prinsessklänningen eller den traditionella dekorationen, denna fest skulle till och med göra askungen avundsjuk. Dagen hålls i klassiska och diskreta färger som rött, rosa och crémevitt. Ett äkta glamourbröllop imponerar med både läge och faciliteter men håller sig till det traditionella färgkonceptet.

Romantikbröllops tips

Källa

Brudklänningen: För den äkta romantikern får klänningen gärna vara vid och iögonfallande. Kombinera korsett med tyllkjol för den maximala feminina siluetten. Matcha med pärlor och vågigt hår och klar är din prinsesslook som inte blir alltför kitchig!
Platsen: Ett äkta sagobröllop förtjänar en praktfull byggnad. Borgar, fästningar och slott är platser som kommer ta andan ur gästerna. De med en lite mindre budget bör fråga efter i stadshusen. Ofta finns privata och mindre kända byggnader i samma stil tillgängliga för uthyrning.
Mat & dekoration: Den som firar festdagen klassiskt och traditionellt bör inte experimentera för mycket med maten. En trerättersmeny tillsammans med utsökt vin imponerar gästerna och befriar brud och brudgum från stress. Dekorationen bör också hållas diskret. Rosor, sidenband och eleganta placeringskort är däremot måsten.
Gästerna: För att bevara helheltsbilden bör det finnas en klar dresscode. Männen bär kostym med eller utan fluga eller ädla sidenslip och kvinnorna dyker upp i cocktailklänningar, resten är smaksak. Förslagsvis kan man ge sina gäster möjligheten att byta om mellan kyrkan och festkvällen.
Musiken: Klassisk musik kan uppfattas som lite väl pråpert även för det mest traditionella bröllopet. Ett jazz- eller swingband bidrar däremot med god stämning utan att, framförallt vid maten, vara alltför påträngande.

romantik bröllop

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8
Hippiebröllop färgkoncept

På ett hippiebröllop förväntas en stor fest i Woodstock-manér. Det är inte för intet man säger att „Om du verkligen minns 60-talet, då var du aldrig riktigt där“. Med blommor och tyger huller om buller är ett bröllop av denna art som gjort för excentriska indivualister och kreativa bohemer.

Hippiebröllop tips

Källa

Brudklänningen: En hellång spetsklänning som påminner om en boho-hippie-look á la Kate Moss. Kombinera med låga sandaler dekorerade med vackra stenar, hårband och blomaccessoarer.
Platsen: För ett hippiebröllop är det självklara valet att vara utomhus. Den som har stor trädgård kan göra det ännu mer personligt och fira hemma bland äppelträden. Anlita dock gärna personal, både duka undan och diska är tabu även för den mest avslappnade boho-bruden. För den som vill boka lokal är en herrgård på landet, caféträdgårdar eller liknande perfekta platser.
Mat & dekoration: Hur vore det med orientalisk eller vegansk buffé? Exotiska specialiteter som marokkansk tajine eller rawfoodsmoothies med drakfrukt finns inte på varje bröllop. Kombinera nya recept med klassiska vinnare för att göra alla gäster nöjda (även de som inte är så vågade). Ringliga girlanger skapar den riktiga flower-power-atmosfären och levande ljus i färgglada lyktor ser till så att allt får en mysig och hemtrevlig touch.
Gästerna: Mottot lyder „Come as you are“. Självklart kan man informera sina gäster innan om bröllopstemat men trots det bör alla vara fria att bestämma själva hur mycket „Woodstock“-prägel man vill ha på sin look. Farbror Ernst kommer med all säkerhet dyka upp i traditonell kostym och det är också bra så. Ett hippiebröllop ska också vara stressfritt även för gästerna och att kunna känna sig bekväm bör stå i första rummet.
Musiken: Den som vill locka upp stämning rejält anlitar ett klezmer-band med fiol, dragspel, klarinett och allt som hör därtill. Med de medryckande tonerna ser de till så att dansgolvet aldrig står tomt och musiken passar lika bra för stora som små. Tonerna garanterar mycket glädje och skratt och lovar ett och annat smått urflippat danssteg.

Hipppiebröllop kollage

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9 // 10 // 11 // 12 // 13
Retrobröllop färgkoncept

I de allra flesta bor väl ändå någonstans en liten nostalgiker! Ett retrobröllop är perfekt för rockabillys & vintagegirls. En gammal volkswagenbubbla som bröllopsbil eller klänningar med polkaprickar – ett bröllop hämtat ur 50-talet är väl ändå något alldeles speciellt.

Retrobröllop tips

Källa

Brudklänningen: I år är de korta 50-talsklänningarna en absolute hit. De vida petticoatkjolarna smickrar de extra feminina kvinnorna med vackra siluetter. En spektakulär håraccessoar istället för lång slöja sitter som pricken över “i-et” och trollar fram den ultimata 50-tals-charmen.
Platsen: På ett retrobröllop är detaljerna viktigare än själva lokalen. För en äkta rockabilly är en “american diner” en dröm men då måste också allting stämma, från servitriser på rullskridskor till den spektakulära jukeboxen.
Mat & dekoration: Workingclass-specialiteter eller milkshakes. Utan äkta 50-tals-mat går ingenting. Hemgjorda hamburgare från grillen är ett uppskattat och läckert alternativ till ost- och fruktspett och hawaiitoast.
Gästerna: För den ultimata retrofaktorn bör man kräva lite vad rör gästernas look. En möjlig dresscode för inbjudan skulle kunna vara: „Rock n’Rock med stil“.
Musiken: Det träffsäkra soundet för retrofesten bör självklart komma ur jukeboxen. Lite Elvis Presley-dans kan låta kitchigt men är en riktigt partyhöjare. En klassiker som består.

Retrobröllop kollage

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9 // 10 // 11 // 12 // 13 // 14 // 15

Ett extra speciellt tack till Birgit Hart för hennes samarbete och fantastiska bilder.


Hur ser ditt favoritbröllop ut? Skriv några rader till oss per mail eller dela med dig om din personliga bröllopstrend på twitter, instagram eller Facebook.